Overtoomse Sluis

Overtoomse Sluis

Wonen in rust en cultuur in de buurt

De Overtoomse Sluis is een buurt in Amsterdam Oud-West. In de tijd dat de buurt werd opgebouwd was het bedoeld voor de armere inwoners en had het alle kenmerken van een volkswijk. Na de oorlog begon dit al snel te veranderen door de gunstige ligging van de buurt. De buurt kwam al snel in trek bij doelgroepen met hogere inkomens en de buurt ging erop vooruit.

Unieke wijk

De wijk Overtoomse Sluis maakte deel uit van een van de noodzakelijke stadsuitbreidingen aan het eind van de 19de eeuw. Meest voorkomende woningen zijn boven en vrijstaande woningen die voornamelijk gebouwd zijn tussen 1906-1913. De Overtoomse Sluis buurt is net als de Helmersbuurt een unieke wijk met mooie hoge bomen, rustige woonbuurten en culturele hotspots.

Veel te doen

De Overtoom, die evenwijdig aan het Vondelpark loopt, is een levendige Amsterdamse winkelstraat. Je vindt er een bonte verzameling kleine winkeltjes, concept stores en boetiekjes met veelal typisch Nederlandse producten. Je kunt hier een hele dag doorbrengen in concept stores zoals Friday Next voor Dutch design interieurs, Wildernis voor potplanten en botanische kunstwerkjes of Sourced and Sold voor antiek en andere hebbedingen. Trek gekregen? Sluit je dag af bij Bilder & De Clercq en kies een van de ultramakkelijke én heerlijke out-of-the-box maaltijden. Doordat de buurt aan het Vondelpark ligt kun je hier heerlijk ontspannen of genieten van de sportieve kant van het park zoals wandelen en fietsen.

Goede bereikbaarheid

Door de ligging en de bekende omliggende buurten zijn er genoeg opties voor openbaar vervoer. Binnen 10 minuten rij je op de A10 voor bestemmingen buiten Amsterdam. 

Scholen in de buurt

In een straal van 3km zijn er 124 kinderdagverblijven, 52 basisscholen, 23 VMBO-Scholen en 22 HAVO/VWO- scholen incl. Montessorischolen.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Overtoomse Sluis? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten.

Naar boven