Voorverkoop & Stille Verkoop

Kijk verder dan Funda en vergroot uw zoekbereik

Veel woningzoekers beperken hun zoektocht tot het aanbod op Funda. Ze schakelen pas een aankoopmakelaar in als hun oog op een woning is gevallen. Maar er is meer. Omdat de vraag groot is en het aanbod klein, besluiten steeds meer woningverkopers om hun huis alvast in de ‘Voorverkoop’ of ‘Stille verkoop’ te zetten. Ook via onze aankoopmakelaars kunt u aanspraak maken op het Voorverkoop en Stille Verkoop aanbod. Daarmee wordt uw keuze aanzienlijk ruimer.

Wat is Voorverkoop?

Huizen die in de Voorverkoop staan behoren tot het ‘off market’ aanbod. Dit zijn huizen die pas op Funda komen als de verkopers een nieuw huis hebben gekocht. Daar kiezen steeds meer verkopers voor omdat het in deze woningmarkt lastig is om een geschikte woning te vinden. In de tussentijd zetten we het huis in de Voorverkoop en kunnen huizenzoekers de woning alvast virtueel bezoeken voor een eerste indruk. Zodra het huis in verkoop gaat, bent u de eerste die een bod kan doen.

Wat is Stille Verkoop?

Verkopers kunnen er ook voor kiezen om hun woning überhaupt niet op Funda te zetten. Bij voorbeeld om privacy redenen en dat geldt niet alleen voor exclusieve woningen. Onze zoekers brengen we op de hoogte van dit Stille Verkoop aanbod zodra we een nieuwe woning in de verkoop hebben. Een zoeker wordt u door u aan te melden met ons Woonwens Zoekprofiel

Uitgebreid screenen

In deze markt is het belangrijk om zoveel mogelijk geïnteresseerden aan te trekken en deze te kwalificeren. We bezichtigen dan ook alleen met kandidaat-kopers die al helemaal financieel zijn gescreend. Het voordeel voor kandidaat-kopers is dat ze als zoekers in de ‘Voorverkoop’ de woning al virtueel kunnen bezoeken. In de tussentijd starten we een uitgebreidere screening om de kijkers te onderscheiden van de kopers. Zo weet de verkoper van tevoren zeker dat de kandidaat-kopers ook echt interesse hebben in hun woning.

Wat is Off Market?

Woningverkopers kunnen om diverse redenen kiezen om hun woning wel te koop te zetten maar daar nog geen ruchtbaarheid aan te geven. Ze willen bijvoorbeeld geen bord op het raam, geen eindeloze bezichtigingen en ze kiezen vooral voor meer privacy. Het kan ook zijn dat ze eerst een nieuwe woning willen kopen voordat ze het oude huis in de verkoop zetten. Om welke reden dan ook, de woningen komen in de Voorverkoop en/of Stille Verkoop en die zijn alleen bij makelaars bekend en nog niet bij het grote publiek. Dit ongepubliceerde aanbod van zowel onze makelaars als die van andere Amsterdamse makelaarskantoren staat (nog) niet op Funda en is daarmee ‘Off Market.’ Steeds vaker krijgen makelaars het verzoek om woningen gericht via hun eigen netwerk aan te bieden. 

Wilt u ook de eerste keuze in de Amsterdamse woningmarkt? Neem dan contact op met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze aankoopbemiddeling en toegang tot off market aanbod. Daarmee vergroot u uw zoekbereik aanzienlijk. 

Naar boven