Schinkelbuurt

Schinkelbuurt

Volop ruimte in een groene buurt

De Schinkelbuurt ligt aan de gelijknamige de rivier de Schinkel, tussen het groen van de Schinkeleilanden en het vertier van het Vondelpark. De buurt is ruim opgezet en heeft een gezellige sfeer. En door de ligging bij de A10 biedt de buurt een goede combinatie van wonen in Amsterdam en werken elders in het land.

Gezellig en veilig

De Schinkelbuurt is een gezellige buurt in stadsdeel Zuid. Het is rond 1900 gebouwd en het overgrote deel van de woning zijn bovenwoningen. De buurt wordt begrensd door de rivier/gracht de Schinkel, Amstelveenseweg, Stadiongracht en het Olympiakanaal. Tegenwoordig is de buurt zeer in trek bij hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Er wonen ongeveer 3.800 mensen, in 2.475 huishoudens. Het gemiddelde huishouden bestaat uit ongeveer 1,5 persoon. De buurt wordt als zeer veilig ervaren.

Sinds de middeleeuwen

Het buurtje de Schinkel bestaat al sinds de Middeleeuwen. Het werd ook wel de ‘Dubbele Buurt’ genoemd omdat het vroeger deels in de gemeente Amsterdam en deels in de gemeente Sloten lag. Vanaf 1900 werd de buurt opnieuw gebouwd volgens de revolutiebouw die een contrast vormde met de luxe villa’s aan de andere kant van de Amstelveenseweg. De straten zijn genoemd naar begrippen uit de scheepvaart zoals Sluisstraat, Zeilstraat, Vaartstraat, Vlietstraat, Baarsstraat en Havenstraat.

In de buurt

In de Schinkelbuurt vindt u vele restaurants zoals Ron’s Gastrobar en Sotto, leuke cafe’s zoals de Bedier, de Vondeltuin, Stadscafé van Mechelen, Gent aan de Schinkel, Schinkelhaven, Cafe Hans, koffietentjes als Anne & Max en een lunch bij Lavina of Dignita. Vanuit de buurt loopt u meteen het heerlijke en groene Vondelpark in en bent u binnen 10 minuten fietsen in het centrum of het Amsterdamse bos. Maar ook vindt u er veel speciaalzaken zoals onder andere een slager, een aantal bakkers, Grapedistrict en de Ekoplaza en een aantal supermarkten.

Rust en ruimte

Vooral in de zomermaanden is de Schinkelbuurt een geweldige plek om te wonen. Het is ruim en groen. En er zijn volop mogelijkheden om van zon en rust te genieten. Onder andere bij de Stadiongracht en het Park Schinkeleilanden waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. In een straal van 3 km zijn er gemiddeld 113 kinderdagverblijven, 45 basisscholen, 25 VMBO-scholen en 23 HAVO/VWO- scholen.

Goede bereikbaarheid

Wonen in Amsterdam en daarbuiten werken gaan goed samen in de Schinkelbuurt. Station Amsterdam-Zuid ligt op 10 minuten lopen en heeft een goede verbinding via tram, bus, metro en trein. Via de dichtbijgelegen A10 bent u makkelijk in andere plaatsen in het land.

 

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Schinkelbuurt? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars

Naar boven