Middelveldsche Akerpolder

Middelveldsche Akerpolder

Wijk in bloei, ruimte voor wonen

De Amsterdamse wijk Middelveldsche Akerpolder wordt stevig onder handen genomen. Met diverse ingrepen wordt de wijk binnenkort een parel in stadsdeel Nieuw-West. En dat biedt nieuwe woonkansen voor wie nog even geduld heeft. Ontdek de bloei van Middelveldsche Akerpolder en maak een afspraak met een van onze makelaars voor een zoektocht naar uw ideale woning.

Molen en theehuis

In de Middelveldsche Akerpolder wonen voornamelijk mensen van tussen de 45 en 65 jaar. Het overgrote deel van de bouw bestaat uit eengezinswoningen, voornamelijk tussenwoningen. In de Middelveldsche Akerpolder kun je een bezoekje brengen aan de oude Akermolen tussen de Osdorperweg en het Haarlemmermeer. De molen werd gebouwd in 1875 voor het droogmaken van de Middelveldsche Akerpolder. Tegenwoordig is het een gezellig theehuis en informatiepunt. 

Goede bereikbaarheid

In de wijk zelf kunt u de bus pakken en met de auto bent u met zo’n 2,5 km rijden op de hoofdweg. Op een half uur fietsen liggen stations Schiphol Airport, Amsterdam-Zuid en Sloterdijk waar u met de trein alle richtingen uit kunt.

De toekomst

Er wordt hard gewerkt om de wijk op te knappen. De buurten worden veiliger gemaakt door 30-kilometerzones in te voeren. Omdat het autobezit in de afgelopen 30 jaar flink is toegenomen ontstond er een tekort aan parkeerplekken. Dit is al deels opgelost door de huidige parkeerplaatsen anders in te delen. Ook zullen er veel bomen worden verwijderd omdat de wortels voor overlast zorgen. Hiervoor in de plaats komen nieuwe en verschillende bomensoorten zodat er in elke tijd van het jaar iets moois te zien is.  

Scholen in de buurt

De Middelveldsche Akerpolder is een ideale wijk voor gezinnen met jonge kinderen. Zij kunnen terecht op maar liefst 15 basisscholen binnen 3km. Voor de middelbare school zijn er binnen 5 km 10 vmbo/havo/vwo-scholen. En voor de jongste kinderen zijn er 22 kinderdagverblijven binnen 3km.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Amsterdamse wijk de Middelveldsche Akerpolder? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze makelaardij.

Naar boven