WOZ-waarde check 2024

WOZ-waarde check 2024

Controleer uw WOZ-waarde en ontdek of u bezwaar kunt maken tegen uw OZB-aanslag

De WOZ-waarde 2024 van uw woning in Amsterdam wordt bepaald door de gemeente Amsterdam. Klopt die wel? Vul uw gegevens hieronder in en kijk samen met een expert of bezwaar maken zin heeft. Na een informatief gesprek komt u te weten of u de OZB-aanslag en eigenwoningforfait kunt verlagen.

Afwijkende waarden

De taxateurs van de gemeente Amsterdam doen een schatting op basis van referentiepanden die in de buurt zijn verkocht. Het resultaat daarvan vindt u in het taxatieverslag dat u kunt opvragen als onderbouwing van uw WOZ-beschikking, die deel uitmaakt van de gecombineerde aanslag. Deze hoeft niet altijd te kloppen, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters woonoppervlak kan afwijken van de daadwerkelijke situatie of omdat er met verkeerde panden werd vergeleken.

Doe de gratis WOZ-waarde check

Niemand wil teveel onroerendezaakbelasting (OZB) en eigenwoningforfait betalen. Daarom bieden wij in samenwerking met Matrixian deze gratis WOZ-waarde check aan. U hoeft hieronder alleen de gevraagde gegevens in te voeren. Een van onze makelaars neemt contact met u op voor meer informatie over uw woning en uitleg van de bezwaarmogelijkheden. Daarna ontvangt u per e-mail een rapport waarmee u samen met een expert kunt bepalen of het de moeite waard is om bezwaar te maken. Samen met de instructie ontvangt u een pro forma WOZ-bezwaarschrift om uitstel aan te vragen voor het indienen van inhoudelijke redenen van bezwaar bij de gemeente. Wij helpen u met advies als u het taxatieverslag WOZ-waarde heeft opgevraagd bij gemeente. Op die manier heeft u geen bezwaarbureau nodig en kunt u zelf kosteloos uw OZB-aanslag en eigenwoningforfait verlagen.

Wat gebeurt er met uw gegevens? Uw gegevens worden door ons verwerkt en gebruikt om tot een waardebepaling van uw woning te komen. Wij kijken of de juiste referentiepanden zijn gebruikt en/of kadastrale gegevens up-to-date zijn en daarmee krijgt u een objectief beeld en advies of bezwaar maken interessant is. Uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Disclaimer
De WOZ-waarde check is een service van Makelaars van Amsterdam gebaseerd op data van Matrixian Group, een datatechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in Real Estate Intelligence.

Naar boven