5 tips om de waarde van uw woning te verhogen

Door op 8 Mei 2024

De Woning Waarde Adviesdagen zijn in aantocht. Een ideale gelegenheid om de waarde van uw huis weer eens scherp te krijgen. Er is een hoop veranderd op de Amsterdamse woningmarkt dus het kan zijn dat uw (over)waarde een flinke sprong heeft gemaakt. Tijdens deze actie van 25 t/m 31 mei komen onze makelaars bij u langs voor een gratis waardebepaling en advies over het gebruik van de waarde en hoe u deze kunt verhogen. Onze kantoordirecteur Ton Coffeng geeft alvast 5 tips als opwarmertje.

Ton: "Weten wat een woning waard is, is niet alleen handig als je de woning wilt verkopen. Je kunt ook zonder verkoop gebruikmaken van de waarde of de inmiddels opgebouwde overwaarde. Om daar een goed beeld van te krijgen hebben we de actie Woning Waarde Adviesdagen in het leven geroepen. Die gaat verder dan onze gebruikelijke Gratis Waardebepaling omdat we hebben gemerkt dat er ook behoefte is aan informatie over de besteding van de waarde en hoe de waarde nog hoger kan worden. Met de onderstaande 5 maatregelen komen woningbezitters al een heel eind. De rest vermelden wij in het gratis Woning Waarde Adviesrapport op basis van de waardebepaling."

1- Meer woonruimte

Een van de meest effectieve manieren om de waarde van uw woning te verhogen, is door de bruikbare woonruimte te vergroten. Dit kan op verschillende manieren. Maak van de keuken bijvoorbeeld een open keuken, maak van twee kleine zolderkamers één grote ruimte. Je kunt ook extra kamers creëren zoals een slaapkamer, badkamer of thuiskantoor. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor gezinnen of mensen die vanuit huis werken. Daarnaast kun je inspelen op lokale behoeften. Zo is er in Amsterdam veel vraag naar woningen met buitenruimte, zoals een dakterras of balkon.

2 - Meer vierkante meters

De woonoppervlakte van je huis heeft een grote invloed op de waarde van je woning. Zodra je een stuk aanbouwt schiet de waarde omhoog. Dit kan een keuken zijn of een serre maar ook een dakkapel doet wonderen. Vergroot je de vierkante meters met een aanbouw, dan verhoogt dit direct je woningwaarde met 60 tot 100% van de verbouwingskosten. 

3 - Meer verduurzamen

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw woning een slimme zet zijn. Daarmee verhoog je niet alleen het energielabel van je huis, ook wooncomfort gaat erop vooruit. Dit kun je doen met onder andere:

  • Isolatie om warmteverlies te minimaliseren en de energierekening te verlagen
  • HR++ glas voor betere isolatie en geluiddemping
  • Installeer een nieuwe, energiezuinige cv-ketel
  • Installeer zonnepanelen en bespaar op energiekosten 

Amsterdam heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Door de woning te verduurzamen, wordt deze aantrekkelijker voor kopers die waarde hechten aan een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk.

4 - Meer moderniseren

Bovenaan het lijstje van potentiële kopers staan de keuken en badkamer. Zorg dat deze pico bello zijn. Want een moderne, goed onderhouden keuken en badkamer verhogen de waarde van de woning aanzienlijk. Denk aan:

  • Installeer nieuwe apparatuur en sanitair
  • Vervang verouderde tegels en vloeren
  • Kies voor moderne, neutrale kleuren en materialen die een breed publiek aanspreken

5 - Meer sfeer 

Ook al wordt de woning na de koop compleet anders, toch zijn potentiële kopers gevoelig voor de indruk die de woning tijdens de bezichtiging maakt. Investeren in een prettige sfeer zorgt dan ook voor de snelste winst. Creëer daarom een warme, uitnodigende ambiance die je al bij binnenkomst een fijn gevoel geeft. Je kunt daarvoor een professionele stylist inschakelen die precies weet hoe je woning het beste tot z’n recht komt. 


Elk huis heeft zo z'n eigen kansen om de waarde te verhogen. Maar ook beperkingen. Voor monumentale panden bijvoorbeeld zijn er bepaalde regels waardoor verduurzaming en aanbouwen deels niet mogelijk is. Wilt u weten hoe u de waarde van uw woning kunt verhogen? Meld u aan voor de Woning Waarde Adviesdagen van zaterdag 25 t/m vrijdag 31 mei. Dan ontdekt u de huidige waarde van uw woning en hoe u deze kunt verhogen. 

Lees ook: 

Woning Waarde Adviesdagen. Ontdek de (over)waarde van uw woning en wat u ermee kunt doen
Wat is de waarde van uw woning in Amsterdam?
De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van uw woning. Klopt die wel?
Kies de beste waardebepaling voor uw situatie
Alle blogs van onze makelaars

Meer weten?

Wilt u meer weten over de koop of verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaars voor een oriënterend gesprek over onze makelaarsdiensten. Bel of e-mail naar:
+31 (0)20 333 11 10  
amsterdam@makelaarsvan.nl

Naar boven