Huis kopen, voorkom teleurstellingen

Door op 24 April 2020

Aankoopbegeleiding blijft cruciaal voor succes in Amsterdam

De huidige coronasituatie heeft vanzelfsprekend effect op de Amsterdamse woningmarkt. Het aanbod is groter en de vraag is gedaald. Kopersmarkt zou je denken. Maar nee. Door het blijvende woningtekort is er nu wel even een adempauze maar blijft aankoopbegeleiding belangrijk om te voorkomen dat je achter het net vist. Bent u al een tijd op zoek naar een nieuwe woning? Onze makelaar Maurits van Leeuwen legt uit waarom het nog steeds cruciaal is om een woonhuis in Amsterdam te kopen met een aankoopmakelaar.

Actuele Amsterdamse huizenmarkt

Maurits: "De druk op de Amsterdamse huizenmarkt is nog steeds hoog en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. Wij verwachten dat ook na de coronacrisis er landelijk nog altijd een tekort aan woningen zal zijn. Met de stagnatie op nieuwbouw door de stikstofcrisis zal het woningtekort voorlopig niet worden opgelost. Wij geloven dan ook niet dat de huizenprijzen sterk zullen dalen. Door de heersende onrust liggen er nu dan ook juist meer kansen dan ooit om een droomhuis te kunnen aankopen.” Lees hier meer over in de blog van Ton Coffeng over huis kopen in tijden van onrust

Kennis woningmarkt

“Uiteraard, het is een vrije wereld. Dus als je zelf een woning wilt aankopen dan kan dat. Maar of het verstandig is? Een aankoopmakelaar doet dit werk namelijk iedere dag, heeft kortere lijnen met collega makelaars en een veel betere kijk op de markt. Die kennis heb je als particulier niet waardoor je sowieso al met 1-0 achter staat tegenover de makelaar van de verkopende partij.”

7 dagen voorsprong

“Een woning staat gemiddeld 7 - 10 dagen in voorbereiding voordat het op Funda komt. Wij worden daarvan op de hoogte gesteld en delen die informatie met onze kandidaat-kopers die via een gratis zoekopdracht staan geregistreerd. Door de nog niet gepubliceerde huizen te matchen met woonwensen weten wij nog voordat een huis op Funda wordt gezet of het geschikt is voor onze kandidaat kopers. We hebben hier onder andere een Sneak Preview WhatsApp groep voor of je kunt online je zoekopdracht vastleggen. Dat geeft je minstens een week voorsprong op huizenzoekers die zonder makelaar oriënteren.”

Match budget en woonwensen

“Bij het koopproces komt heel veel kijken en dat begint met het vastleggen van een woonprofiel. Door woonwensen uitgebreid op papier te zetten krijgen we een duidelijk woonprofiel waarmee wij gericht kunnen zoeken. Dat scheelt uiteindelijk veel tijd en levert betere resultaten op. Ook geven wij tips en adviezen om verwachtingen aan te passen op de huidige huizenmarkt zodat we een goede match krijgen van woonwensen en woonbudget”.

Huis bezichtigen

“Na het opvragen en onderzoeken van de woning dataroom, bespreken van de opties, gaan we over tot het inplannen van al dan niet virtuele bezichtigingen. Door vooraf een goed woonwensen onderzoek te doen kunnen wij meer over de buurt vertellen en dit direct koppelen aan een waardebepaling voor het huis.” Schrijf u in voor onze Gratis Zoekopdracht zodat wij gericht met u op huizenjacht kunnen.

Bieden en voorwaarden

“Een aankoopmakelaar is er om je voor teleurstellingen te behoeden. Als je een huis koopt zonder aankoopmakelaar dan loop je al snel het gevaar dat je ernaast zit met de prijs, ontbindende voorwaarden en dat je gewoonweg te laat bent. Wanneer wij een bod doen is deze altijd goed onderbouwd waardoor je kans op een positief resultaat stukken groter is. Verder raden wij aan om met een bouwkundig onderzoek uit te sluiten dat het huis geen gebreken kent” Maak een afspraak voor gratis adviesgesprek.

Sterke onderhandelingen

“Doordat er nog steeds veel vraag is op de woningmarkt, betekent dat de omloopsnelheid van huizen die te koop staan nog steeds behoorlijk hoog is. Toch verwachten wij dat de woningvoorraad van de zomer iets gaat oplopen. Het is namelijk een kwestie van vraag en aanbod en daar liggen juist kansen voor kopers. Dan komt het aan op professioneel onderhandelen en op het juiste moment een realistisch bod doen. Je moet ook goed contact hebben met de makelaar van de verkopende partij. Wij beheersen dit spelletje als geen ander en voeren namens onze opdrachtgevers onderhandelingen met de verkoopmakelaar. Onze expertise geeft zo een voorsprong waarmee het droomhuis binnen handbereik komt.” Bekijk ook onze uitgebreide aanpak voor een huis kopen in 8 stappen

Lees ook

Bieden op een huis
7 tips van de aankoopmakelaar
Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
Update Makelaars van Amsterdam inzake het coronavirus
Makelaar Vraaglijn Corona & Huizenmarkt
Alle blogs van de makelaars van Amsterdam

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het kopen van een huis in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaar Maurits van Leeuwen. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
06-11701437
mauritsvanleeuwen@makelaarsvan.nl

Naar boven