Huis verkopen? Schakel een verkoopstylist in

Door op 22 Oktober 2020

Vergroot je kansen met een toppresentatie

In de regel krijg je geen tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt beslist voor de verkoop van uw woning in Amsterdam. Want een verpletterende eerste indruk zorgt voor een veel grotere kans op een verkoop tegen een hogere prijs. Wij werken dan ook graag samen met professionele verkoopstylisten. Zij zorgen ervoor dat potentiële kopers in één keer ‘verkocht’ zijn tijdens een bezichtiging. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve legt uit waarom hij altijd een verkoopstylist aanraadt.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de kopers door de persoonlijke inrichting en sfeer van een te koop staande woning heen kijken. Voor de overige 80% is het dus heel belangrijk om alle positieve punten van een woning te benadrukken, anders haakt die groep direct af. Gerestylde woningen vallen meer op, waardoor zij meer bezoekers trekken en hiermee de kans op de verkoop van het huis aanzienlijk vergroten.

Snellere verkoop, hogere prijs

Jan Jaap: "Ik weet niet het exacte bedrag dat verkopers zullen ontvangen als resultaat van de verkoopstyling. Maar ik kan wel garanderen dat verkopers meer dan hun geld terugkrijgen en dat ze hun huis in een kortere tijd zullen verkopen dan zonder verkoopstyling. Kandidaat kopers kunnen namelijk beter hun verbeelding aanspreken wanneer een huis in het beste licht wordt getoond. Wanneer kandidaat kopers zichzelf in de woning kunnen zien wonen, zullen ze eerder een bod uitbrengen.”

Emoties breder spectrum

“Gestylde huizen worden ook gedepersonaliseerd, wat belangrijk is omdat kopers niet het gevoel willen hebben dat ze het huis van iemand anders kopen. Ze willen dat het voelt alsof het van hen is. Stylisten begrijpen hoe ze huizen professioneel kunnen presenteren om een beroep te doen op emoties van het bredere spectrum van potentiële kopers. Foto's van een gestylde woning zullen ook eerder online meer belangstelling wekken.”

Een objectieve blik

“Wanneer potentiële kopers een huis binnenlopen, denken ze verder dan hun ogen hen laten zien. Ze visualiseren dat ze in de ruimte leven. Is het huis een ideale plek voor hun kinderen om op te groeien? Heeft het huis wat ze nodig hebben om van hun pensioen te genieten? Persoonlijke rommel kan deze visies vaak belemmeren, wat niet ideaal is voor de verkoper. Een professionele styliste kijkt objectief naar het pand en zorgt ervoor dat potentiële kopers zichzelf in de ruimte kunnen zien.”

Snelle mening

“De eerste indruk is ongelooflijk belangrijk. In de meeste gevallen vormen kopers al hun mening tijdens de eerste stappen in de woning. Daar wijken ze daarna zelden vanaf. Dus een onaangename geur, een scheef lijstje of een beetje vuil op de vloer is al snel bepalend voor het wel of niet uitbrengen van een bod.”

Het inschakelen van een verkoopstylist is in onze ogen beslist geen overbodige luxe. Het levert vaak een hogere prijs op tegen een snellere verkooptijd. Uiteindelijk betaalt het zichzelf meer dan terug. Styling speelt dan ook een belangrijke rol in ons verkoopplan. Onze makelaar Jan Jaap ten Arve vertelt u graag meer over onze uitgebreide woningpresentatie en onze professionele stylingpartners.

Lees ook:
Huis verkopen: actie, actie, actie
Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand
Wat is de waarde van uw woning?
In 8 stappen verkopen wij uw huis in Amsterdam
Alle blogs van onze makelaars

Meer weten?

Maak een afspraak met onze makelaar Jan Jaap ten Arve. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor de verkoop van uw woning in Amsterdam. Bel of WhatsApp 06-14245376 of e-mail naar janjaaptenarve@makelaarsvan.nl

Naar boven