Huizen kopen & 24/7 bezichtigen

Door op 23 December 2021

Online Bezichtigen biedt extra kansen op het hoogste bod

Door de drukte op de woningmarkt en de huidige coronamaatregelen zien veel makelaars zich genoodzaakt om een bezichtigingsstop in te voeren. Dat betekent dat slechts een aantal kandidaten in aanmerking komt om de woning te bekijken. Zonde vindt onze broker/owner Hans Koppes want de laatste kandidaat kan net zo goed de hoogste bieder zijn. Om zo’n gemiste kans te voorkomen hebben wij onze een nieuwe dienst opgezet: Online Bezichtigen. Daarmee krijgt elke geïnteresseerde de gelegenheid om een eerste uitgebreide indruk van de woning te krijgen. Real time, 24/7 online of virtueel vanuit de eigen woonkamer.

Goede eerste indruk

Online Bezichtigen is eigenlijk een voortvloeisel uit de eerste coronagolf toen het niet anders kon dan de woning virtueel te presenteren. Inmiddels zijn we er achter gekomen dat dit een unieke service is waar veel vraag naar is. Ook zijn de mogelijkheden toegenomen en zijn de technieken om woningen online te presenteren absoluut subliem. Daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van voor onze klanten. Met Virtual Reality, walk through video’s en 360° presentaties kunnen we echt een hele goede eerste indruk geven van de woning. Het verst gaan we met een Virtuele Open Huis. Dan toont de makelaar real time de woning online en krijgen kijkers al chattend de gelegenheid om vragen stellen.”

Goede selectie kopers

Hans: “Op dit moment krijgen we gemiddeld per te koop staande woning zo’n 50 aanvragen voor bezichtigingen. Dat is, zeker nu met de nieuwe coronamaatregelen, onmogelijk om op te volgen met alleen fysieke bezichtigingen. En dat betekent dat we zonder digitale hulpmiddelen niet alleen geïnteresseerden moeten teleurstellen maar ook kansen op hogere biedingen mislopen. Onze dienst Online Bezichtigen helpt dat te voorkomen. Uiteraard gaat er niets boven een fysieke bezichtiging van een woning. Maar met de inzet van nieuwe technieken kunnen we een goede selectie maken van alleen oprecht geïnteresseerde kandidaten die we uitnodigen voor een live bezichtiging.”

Bieden na bezichtigen

“Het grote voordeel van deze aanpak is dat je als kandidaat al snel door hebt of de woning een bieding waard is. Dat scheelt een hoop tijd voor beide partijen. Aankopers komen niet voor een teleurstelling te staan bij de uiteindelijke fysieke bezichtiging. Verkopers hoeven niet het huis te verlaten voor de zoveelste kandidaat die afhaakt. Uiteindelijk weet je als verkoper zeker dat je alle geïnteresseerden de kans hebt gegeven om een bod uit te brengen.”

Ook bieden op afstand

“Normaal wordt er pas geboden na een fysieke bezichtiging maar het komt ook voor dat kandidaat kopers op basis van de online presentatie besluiten om een bod te doen. Meestal gebeurt dit in het hoogste segment wanneer kandidaten uit het buitenland een woning willen kopen. Dit kan alleen als een aankoopmakelaar de kandidaat koper begeleidt. Als grootste makelaardij ter wereld hebben wij een groot internationaal netwerk en kunnen wij als gevolmachtigde optreden voor buitenlandse kandidaten.”


Staat u op het punt om uw huis te verkopen in Amsterdam en wilt u zeker zijn van het hoogste bod? Maak een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden om maximaal resultaat te halen uit de verkoop van uw woning.


Lees ook:
Online Bezichtigen: Wij zetten meer middelen in voor de maximale verkoop van uw woning
“Met online promotie bereiken we een breder publiek”
Plan uw bezichtigingen online met onze nieuwe agenda module
Mijn Dossier, uw online klantdossier
Kies voor de expertise van onze verkoopmakelaars
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over de koop of verkoop van uw woning in Amsterdam? Maak een afspraak met een van onze makelaars en ontdek de grote voordelen van onze wijkexpertise en onze actieve benadering van het makelaarsvak.

Naar boven