Huis kopen of verkopen, nu ook op afstand

Door Marco Loureiro op 10 april 2020

Ondanks alle coronamaatregelen zijn er nog genoeg mogelijkheden om uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Naast de fysieke bezichtigingen zullen wij de komende tijd steeds meer onze diensten uitbreiden met mogelijkheden om huizen digitaal te bezichtigen. Op afstand krijgt u dan een goed beeld van de woning. Onze makelaar Marco Loureiro vertelt over zijn nieuwe rol van ‘virtuele makelaar’.

 

Virtueel bezichtigen

Marco: “Natuurlijk vragen dit soort tijden om extra discipline en aanpassingsvermogen. Je bent jaren gewend om iets volgens de vertrouwde manier te doen en vervolgens vragen de omstandigheden je om je op zeer korte termijn aan te passen. Het is dan ook een tijd van meebewegen. Bij het kopen van een huis komt gevoel en sentiment kijken. Dus is het belangrijk dat dit gevoel ook digitaal kan worden meegegeven. Want het blijft voor mensen belangrijk om een huis te kunnen ervaren. Daarom zorgen wij ervoor dat onze virtuele bezichtiging zo dicht mogelijk bij de fysieke bezichtiging komt. Ondanks de huidige coronacrisis is de huizenmarkt nog volop in beweging mede door de lage rente die momenteel voor hypotheken geldt.”

Een huis op afstand kopen

‘’Vandaar dat wij onze aankoopdienst hebben uitgebreid met virtuele bezichtigingen. De makelaar loopt met zijn mobiele telefoon door het huis en toont via beeldbellen – zoals Facetime en WhatsApp – belangrijke zaken en geeft advies. Terwijl de opdrachtgever thuis zit kan de bezichtiging op locatie plaatsvinden. Tijdens het videogesprek kun je vragen stellen en naar wens specifieke delen van de woning bekijken. Het uiteindelijk rondmaken van de koop kan digitaal plaatsvinden of tijdens een gesprek met maximaal 3 personen. Kies je voor digitale onderhandelingen dan zullen we onderhandelen via beeldbellen en bij akkoord kan de koopovereenkomst digitaal worden ondertekend.” Toch begrijpen wij dat kandidaten het huis ook fysiek willen zien voordat ze overgaan tot koop. De regels die wij daarvoor in acht nemen vindt u onderaan de pagina.

Uw huis virtueel verkopen

Ook de verkoop van huizen in Amsterdam kunt u nu op afstand doen. Marco: “Het belangrijkste is natuurlijk om uw woning goed te prijzen. Wij werken daarom ook met een Virtuele Waardebepaling. Het is hetzelfde principe als een virtuele bezichtiging alleen zal nu de verkoper zelf essentiële delen van het huis via live beeldbellen moeten tonen onder begeleiding van onze makelaar. Doordat de verkopende klant aan de hand van de instructies van de makelaar het huis in beeld brengt kan er in zeer korte tijd een waardebepaling voor de klant worden bepaald.” Het verkoopproces verloopt verder net als bij aankoop via beeldbellen en kan de overeenkomst digitaal worden ondertekend.

Onze coronavoorschriften

  • Het proces van bieden en afwikkeling doen we op afstand
  • Het ondertekenen van de koopovereenkomst gebeurt digitaal.
  • Maximaal 3 man/vrouw per bezichtiging inclusief de makelaar zelf
  • Wij doen geen bezichtigingen als kandidaat kopers: De afgelopen twee weken contact hebben gehad met een iemand die aan het coronavirus lijdt
  • We schudden geen handen en blijven op gepaste afstand van 1,5 meter
  • We raken niet onnodig veel zaken zoals deurklinken aan tijdens de bezichtiging
  • Wij organiseren geen ‘Open Huis’ evenementen. Wel een livestream voor Kom & Kijk
  • Wij plannen bezichtigingen ruimer in waardoor belangstellenden elkaar niet tegenkomen
  • Wij werken met handschoenen, desfincterende middelen, doekjes en met QR codes om contact te voorkomen.

Ook voor verhuur

Onze virtuele mogelijkheden zetten we ook in voor de verhuur van woningen in Amsterdam. Neem contact op voor al onze coronamaatregelen op het gebied van huur en verhuur.

Lees ook:

Update van RE/MAX PRO – de Makelaars van Amsterdam inzake het coronavirus
Makelaar Vraaglijn Corona & Huizenmarkt
Alle blogs van de makelaars van Amsterdam

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het virtueel verkopen of kopen van uw huis in Amsterdam? Maak een afspraak met onze makelaar Marco Loureiro. Bel, WhatsApp 0618627798 of e-mail naar marcoloureiro@remax.nl
 

Naar boven