Rivierenbuurt

Karakteristiek wonen in alle ruimte

De Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid is een ideale wijk om van starter door te groeien naar een gezinswoning. De wijk biedt de nodige diversiteit voor een dynamische leefomgeving en veel ruimte voor een gezinsleven. De ruime, chique appartementen, veelal in de stijl van de Amsterdamse School maken de Rivierenbuurt helemaal populair.

Ruim en karakteristiek

De Rivierenbuurt maakt deel uit van Plan Zuid van architect H.P. Berlage dat in de jaren twintig en dertig werd gebouwd. De straatnamen zijn vernoemd naar Nederlandse rivieren. De wijk is groen en ruim opgezet met veel karakteristieke elementen. In vrijwel elke straat voelt u de hand van de Amsterdamse School. En door de ligging tussen het centrum en uitvalswegen naar de A10 kunt u wonen en werken goed combineren. 

In de buurt

Voor jonge gezinnen biedt de Rivierenbuurt veel mogelijkheden. Er zijn uistekende (basis)scholen in de directe omgeving zoals De Donge, De Rivieren, Maas en Waal en St. Catharina. Daarnaast is er het zwembad Mirandabad, ontspanning in het Martin Lutherpark en vind u in de Scheldestraat allerlei originele winkeltjes. 

Uw makelaar voor de Rivierenbuurt 

Michel de Bruijn is onze gespecialiseerde makelaar voor de Rivierenbuurt. Hij is een geboren en getogen Amsterdammer en weet goed hoe de buurt zich verhoudt tot andere buurten in Amsterdam. Michel: Ik vind de huizen in de Rivierenbuurt altijd heel erg chique. Ze zijn ook zo ruim van binnen. Ik sta er altijd weer van versteld. De huizen ademen ook echt geschiedenis. Elk huis heeft z’n eigen verhaal en dat is mooi om door te geven aan nieuwe bewoners.” Maak kennis met Michel de Bruijn, wijkmakelaar voor de Rivierenbuurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen de Rivierenbuurt? Maak dan een afspraak met onze makelaar Michel de Bruijn. Bel of WhatsApp 06-83328572 of e-mail naar micheldebruijn@remax.nl  

Naar boven