Holenkwartier Hoorn

Holenkwartier Hoorn

Inschrijven kan nog steeds!

Makelaars van Amsterdam heeft ook een neusje voor unieke kansen buiten Amsterdam. Zoals het Holenkwartier, een prachtige nieuwbouwproject in Hoorn, op ruim een half uur rijden van Amsterdam. Holenkwartier is een wijk in aanbouw tegen het centrum van Hoorn en zal een zeer gevarieerde woon-, werk- en leefomgeving bieden. U kunt zich voor de volgende fase 2a waaronder de Superloft woontoren met behulp van een digitaal inschrijfformulier aanmelden. Ook kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief en de opvolgende fases zoals 2b en 3.

In de aankomende jaren verrijzen er ruim 400 woningen, van bescheiden studio’s en royale eengezinswoningen tot aan lofts, etagewoningen en luxe penthouses. De woningen en appartementen in deze fase staan opgesteld rond een fraai gemeenschappelijk binnengebied met veel groen. Het is een autoluwe wijk met een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners.

Bekijk Holenkwartier nu ook in 360º virtuele tour

Verkoop Fase 2a is gestart

De inschrijving voor de fase 2a waaronder de superlofts woontoren in Hoorn is gestart. In fase 2a verrijzen 38 woningen in verschillende types, van twee- en driekamerappartementen tot loftwoningen, verandawoningen en splitlevelwoningen. Fase 2a ligt in de zuidoosthoek van Holenkwartier aan een fraai gemeenschappelijk binnengebied en direct naast het kloppende hart van Holenkwartier: de oude fabriekshallen en het ketelhuis. Hier verrijzen bijna 100 woningen in verschillende types, van twee- en driekamerappartementen tot loftwoningen, verandawoningen, splitlevelwoningen en de superlofts. We hebben het over de blokken 4 t/m 8. Onder fase 2a bevindt zich een half verdiepte parkeergarage. Bekijk alle informatie, zoals plattegronden (en plattegrondvarianten), vanaf prijsindicaties en technische informatie. Schrijf u nu in voor Holenkwartier fase 2a

Holenkwartier volop in beweging 

Het gaat hard met Holenkwartier. Lees de laatste ontwikkelingen: 

Reserveer voor fase 2A - Er zijn al een behoorlijk aantal kandidaten die een reserveringsovereenkomst hebben ondertekend. Zij hebben dus de garantie van een woning. Wilt u dat ook? Schroom dan niet om ons ernaar te vragen en verbind u nu al aan de woning van uw keuze. Nog dit jaar zullen Blok 4 en 8 in de verkoop komen. Bekijk het hele woningaanbod van fase 2A

2 laatste kansen fase 1B -  Er wordt hard gewerkt aan het dek, fase 1B is op volle toeren en er zijn nog twee woonkansen over. Wie snel is kan kiezen uit twee royale, eigentijdse lofts met zonnepanelen en aangesloten op het warmtenet. Helemaal gasloos dus. Lees meer over de ontwikkeling van fase 1B van Holenkwartier

Fase 1A woonrijp - De eerste bewoners van Holenkwartier zijn zich aan het nestelen. Heel leuk om te zien hoe ze hun woning ‘eigen’ maken. Met prachtige, groene aanplant en fraaie inrichtingen komt Holenkwartier nu al tot leven.

 

Wonen buiten Amsterdam

Denk je dat meer woonruimte voor hetzelfde geld onmogelijk is? Door de krapte op de woningmarkt in de grote steden lijkt dit zo, maar niets is minder waar. Buiten de stad vind je volop mogelijkheden en vaak veel ruimere woningen die ook nog eens verrassend betaalbaar zijn. Je woont in een mooie en natuurrijke omgeving, maar bent in een mum van tijd in Amsterdam.

Leven in Hoorn

Hoorn is een leuke stad in Noord-Holland op zo'n 40 kilometer afstand van Amsterdam. Liggend aan de A7 kun je in een halfuurtje Amsterdam bereiken. Of natuurlijk via het OV. Met twee NS stations is Hoorn rechtstreeks bereikbaar met de (snel)trein naar Alkmaar, Zaandam, Amsterdam, Schiphol, Haarlem en Enkhuizen. Het Holenkwartier is een toekomstige wijk in Hoorn en moet een gevarieerde woon-, werk- en leefomgeving gaan bieden.

Neem een optie op een loftwoning 

Het kopen van een woning en het vervullen van een woonbehoefte, is een bijzonder grote stap in een mensenleven. Eigenlijk kun je spreken over een nieuwe toekomst. Door het reserveren van een woning blijft u niet maanden in onzekerheid of u de gelukkige gaat worden in ‘de loterij’. U weet dus snel of uw gedroomde nieuwe toekomst werkelijkheid zal worden. Sinds de zomer is het voor u mogelijk om een of meer bouwnummers in fase 1b in te schrijven. Dit gebeurt geheel digitaal, door middel van een inschrijfformulier op de website.

Marc Koehler - De architect van het Holenkwartier

Nieuwbouw in het Holenkwartier biedt u persoonlijke vrijheid, uitzicht, gemeenschappelijk groen in een autoluwe omgeving. Het is Marc Koehler Architects (MKA) eerder gelukt om de bewoners van de Houthavens in Amsterdam te verassen met zijn prijswinnende ontwerpen en nu ze er wonen, niets meer dan lof voor de realisatie van het plan. Marc Koehler vertelt in zijn videoboodschap hieronder dat hij dit ook gaat toepassen voor een nieuwe wijk in Hoorn. Het Holenkwartier project lijkt erg op de bouwstijl in de Houthaven in Amsterdam en u zult zich daar snel thuis gaan voelen. Er zijn zelfs nog loftwoningen beschikbaar in fase 1b en inschrijven kan nog steeds. Bekijk ons actuele nieuwbouw aanbod op Funda.

Historische waarde met stedelijke vibe

Marc Koehler: “In het Holenkwartier zijn er heel veel loftwoningen met een duurzaam, modern en tijdloos design. Het ontwerp hiervan is geïnspireerd op een project van Marc Koehler die eerder ook superlofts in de Amsterdamse Houthavens heeft ontworpen. Het hart van de wijk wordt de oude Philipsfabriek. De bijzonder architectonische historische waarde van dat pand blijft bewaard, maar krijgt nu een mix van wonen, werken en voorzieningen. De loftwoningen hebben elk een eigen karakter. De één is in baksteen, de ander in metaal, beton of stucwerk. Daaromheen komt een stedelijke vibe. Hier kun je koffiedrinken, flaneren, wandelen en mensen ontmoeten.” Bekijk het interview met de architect voor een eerste indruk.

Plan Holenkwartier: onverwachts Hoorn

Het totale plan Holenkwartier omvat ruim 400 woningen en is naar verwachting binnen 5 jaar klaar. Inmiddels zijn de prijzen en het verkoopproces voor fase 1b bekend. Scholtens Bouw uit Wognum zal de woningen in deze fase gaan bouwen. Holenkwartier wordt hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn op de plek van het voormalig Philipsterrein. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende fabriekshallen wordt Holenkwartier een vernieuwende stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen.

Ontdek Holenkwartier in Hoorn

Schrijf u in voor fase 2a: Urban living en splitlevel

Inmiddels is de verkoop van de Superloft Woontoren in volle gang en is de voorinschrijving van de woningen en appartementen in fase 2a begonnen. In verschillende types, van twee- en driekamerappartementen tot loftwoningen, verandawoningen en splitlevelwoningen. Fase 2a ligt in de zuidoosthoek van Holenkwartier aan een fraai gemeenschappelijk binnengebied en direct naast het kloppende hart van Holenkwartier: de oude fabriekshallen en het ketelhuis. Hier verrijzen bijna 100 woningen in verschillende types, van twee- en driekamerappartementen tot loftwoningen, verandawoningen, splitlevelwoningen en de superlofts. We hebben het over de blokken 4 t/m 8. Onder fase 2a bevindt zich een half verdiepte parkeergarage. Mis deze unieke woonkans niet en maak een account aan met behulp van onderstaande link en laat weten welk bouwnummer uw voorkeur heeft.

Schrijf u in voor fase 2a van Holenkwartier

Indeling Holenkwartier

Het plan Holenkwartier bestaat uit de fases 1a, 1b, 2a, 2b en 3. Op onze interactieve kaart kunt u de indeling van de woningen en werkruimten zien. Ook kunt u aangeven voor welke fase u op de hoogte gehouden wilt worden.

Bekijk de interactieve kaart van Holenkwartier

Maak een afspraak

Neem contact op met onze makelaar Hans Koppes. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over de unieke woonkansen in het Holenkwartier te Hoorn. Bel of WhatsApp 06-46395611 of e-mail naar hanskoppes@makelaarsvan.nl

Naar boven